Door gebruik te maken van de juiste beplanting op de juiste plek zorgt u ervoor dat uw tuin leeft. Het is belangrijk dat er in uw tuin het hele jaar door iets te beleven valt. Dit hoeft niet te betekenen dat er altijd iets moet bloeien, dat is zelfs niet altijd mogelijk. Beplanting met een unieke vorm en groenblijvende beplanting kunnen in de wintermaanden ook een hoop plezier geven.

Beplanting

De structuur van de bodem en de ligging van de tuin zijn één van de belangrijkste factoren die bepalen welke beplanting er kan worden toegepast in uw tuin. Aan de hand van uw wensen en deze factoren bespreken wij de mogelijkheden met u en komen wij met een passend voorstel.

Biodiversiteit

Biodiversiteit draagt bij aan de kwaliteit van leven en welzijn. Ook u kunt bijdragen aan de biodiversiteit in uw omgeving. Door gebruik te maken van verschillende soorten beplanting in uw tuin ontstaan er meer mogelijkheden voor vlinders, bijen en kleinere insecten om te overleven. Hierdoor creëert u uw eigen kleine ecosysteem wat bijdraagt aan onder andere de resistentie tegen bepaalde plantenziektes.

Duurzaamheid

Als hoveniers zijn we dagelijks bezig met het aanleggen en onderhouden van groen. Hierdoor zijn wij ons dan ook als geen ander bewust van onze invloed op de natuur.

Door hergebruik van bestaande materialen en beplanting in uw tuin voorkomen we samen onnodige verspilling en kunnen we tegelijkertijd de kosten lager houden. Bij de aanschaf van nieuwe materialen letten we in het bijzonder op de levensduur en bepaalde keurmerken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan hardhout met het FSC keurmerk.

Alle afvalstoffen die vrijkomen bij het aanleggen of onderhouden van onze opdrachten worden door ons zorgvuldig gescheiden afgevoerd.

Watermanagement

In Nederland zien we regelmatig straten die blank staan en kelders die vol lopen. Eén van de oorzaken is het bestraten van particuliere tuinen. Hierdoor kan het water niet snel genoeg wegzakken in de bodem en komt het terecht in het riool. Door gebruik te maken van meer borders, een andere soort bestrating of grind kunnen we er samen voor zorgen dat het regenwater in uw eigen tuin wegzakt.

Een oplossing bij natte tuinen is het aanleggen van een drainagebuis. Een goede drainage zorgt voor een betere verhouding tussen water en zuurstof en uiteindelijk voor een betere grondstructuur. Hierdoor kan men na een regenachtige periode weer sneller genieten van de tuin.

Wilt u gebeld worden?
Geen probleem! Laat uw gegevens bij ons achter en wij nemen contact met u op.

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com

Uw voordelen
Waarom 3D Ontwerptool? We hebben de voordelen voor u op een rijtje gezet:
  •  Visueel ontwerp van uw tuin
  •  Vanuit alle hoeken uw design bekijken
  •  Gemak van aanpassen
  •  4 seizoenen in één overzicht
Laat ons uw tuin ontwerpen met onze 3D Ontwerp Tool

Vraag een offerte aan